dilluns, 23 de març del 2009

El volcà de la Crosa


Són les 8 del matí, i al parking del Dia, hi som en Valeri, en Luís i un servidor. Fetes les salutacions comencem la ruta, carril bici direcció Mas Llunès, en principi cap complicació... excepte el fred que fa! en Valeri i en Luís (molt xulos ells) van amb malles curtes i s´estan quedant gelats! jo més previsor vaig més abrigat i no puc evitar riurem d´ells :)
Un cop dalt de Mas Llunés (hi hem arribat pel camí que passa per la dreta de la crta), agafem un camí que ens porta, primer per pista i després per asfalt fins a St. Romà. Continuem recta, passant entre boscos i llocs molt macos fins al volcà de la crosa. Pujem al mirador, fem les fotos i veiem (amb una mica d´imaginació) la forma rodona del volcà. Creuem la crta. i anem fins al mig del volcà, fem més fotos i el travessem, passant per sobre un camp llaurat... (si el pagès, ho llegeix la culpa és d´en Valeri...)
Per mig de boscos i pistes arribem a Sant Dalmai, travessem la crta. i anem cap a Vilobí d´Onyar, sense parar-nos en sortim direcció Sta coloma residencial. Creuem l´eix per sobre un pont i el vorajem una estona, per tornar a travessar-lo, aquesta vegada per sota.
Molt a prop de l´eix, parem per esmorzar una mica i com que no hi han més llocs, ho fem al costat d´un cotxe totalment cremat i just a sobre un formiguer!
Pel costat de les restes del cotxe i seguint una ruta d´un Road book de Sta Coloma anem cap a Brunyola, abans però un caminet que passa per sota la línea dels pals de llum, ens posarà a proba, el pendent tant de pujada com de baixada són de vertigen! Un cop superat i per uns corriols molt entretinguts arribem prop de Brunyola. D´aquí i fins a Sant Martí Sapresa, ens "piquem" amb una altre colla ciclista (evidentment vam deixar el nom del plat petit ben amunt). Desistim de parar a Can Valls a fer unes butifarres a la brasa i anem cap a St Pere Sestronques per corriols poc coneguts (mireu el track). Sense arribar-hi però, continuem per un camí fins a la crta d´Anglès a Sta Coloma, creuem hi enfilem a la capella de Sant Amanç. Fem una parada, sembla que l´estan arreglant, però pel que es veu encara els queda molta feina a fer...
Ja són quasi les 12 i baixem cap a Anglès per camins. Resumint una volta d´uns 45 km molt recomanable, sense masses pujades (però amb alguna sorpresa), molts corriols poc coneguts i visita "cultural" al volcà de la Crosa.

dilluns, 16 de març del 2009

PEDALANT PEL GR-83

Buscant nous camins per on passar, decidim fer un petit tros del GR-83 o "Camí del nord". Aquesta és una ruta que uneix Mataró amb Prats de Molló, passant pel Canigó. Són 212 km, travessant el maresme, la selva, la garrotxa, el ripollès, el vallespir i el conflent. Nosaltres però, només farem els 22 km que passen pels nostres voltants.
Quedem a 2/4 de 9 a la Cellera, i anem direcció Les Planes d´Hostoles on agafarem el GR-83. Són 13 km de carril bici sense massa història... Just a l´entrada de Les Planes trobem el trencant a l´esquerra, per on hem de pujar a St, Martí Sacalm. El corriol no té pèrdua, les marques blanques i vermelles de GR ens guiaran sense problemes. Una altre cosa és el terreny... fer-lo amb la bici, és poc menys que impossible! les roques, les pedres i el fort pendent fan que més de la meitat dels 6.3 km els fem a peu apretant les bicis. Cansats i ben suats, arribem dalt de St. Martí, però les vistes i el dia que fa, ens compensen tot l´esforç.
A l´ajuntament de Susqueda fem parada per menjar, beure una mica i repassar la ruta, ens falten 15.7 km per arribar a Osor. Ja recuperats, tornem a buscar les senyals del GR-83, que ens porten cap al pantà de Susqueda, baixant a tota velocitat per una pista en molt bon estat. A la presa, travessem i ens dirigim a la crta. emporlanada que ens porta al coll de Nafrè, els km que portem a sobre, fan que la pujada la fem cada un al seu ritme...Ja a dalt del coll, els senyals ens marquen un corriol que porta a Osor, és un corriol per on mai haviem passat i la sorpresa és molt agradable, és un caminet molt maco i en molt bon estat (es molt més ràpid que baixar per la carretera), decidim que un dia hem de fer-lo de pujada. Abans ens trobem amb la Capella de la Mare de Deu del part.
I quasi sense adonar-nos ja som a Osor, aquí el GR-83 continua cap a St. Hilari, però nosaltres per avui ja n´hem tingut prou. Així que agafem la carretera cap a Anglès, són els últims 9 km del dia.







Fins aviat






dilluns, 9 de març del 2009

S'APROPA LA PRIMAVERA

UUUUAAAAAUUUU!!!!! Quin dia mes bo que fa , i com cada diumenge , fem la nostra sortideta de rigor.

Avui som un en Joan ,En David i ...sorpresa!!!! es l'Andreu!! despres d'uns quants mesos, ens tornem a retrobar, i un sevidor. Ara que ja comença a fer bon temps a veure si ens veiem mes sovint i la pesca la deixes per els dissabtes vespre...jejejeje.

La ruta d'avui la farem desde el pavello d'Angles, fins a Sant climent d'Amer ,per la pista que va desde Sant Julia fins a Sant climent, pujem direccio a Sant Roc i baixem fins a l'esglesia de Sant Esteve de Llemana, reposem una mica i seguidament anem cap a a Sant Marti de Llemana.


Rapidament i com que el temps acompanya, ens acostem al pla de Sant Joan, fem paradeta per fer alguna foto i quan ens posem en marxa, resulta que l'andreu ha punxat, be ,aixo fa que ens enrederim uns minuts pero sense importancia, ja que aixo es rapid de canviar. Una rapida baixada ens porta a Llora, aqui perdem una mica , ja que el track que portava al gps estava tallat i haviem de trobar el cami correcte, al final trobem la carretera, i al cap d'un parell de kilometres ens desviem cap a la dreta. Travessem un rierol, i aqui algu es mulla els peus, anira fresc el que queda de ruta, i, just travessar el rierol, en
David que no volia ser menys que l'Andreu, va i punxa,Redeu!!! , si que costa de treure la cuberta !! ens hi hem estat uns 10 minuts llargs, pero finalment ens posem en marxa.


Ara ja som a Sant Gregori , on a l'esglesia fan festa , no sabem ben be que hi fan pero hi ha munt de gent, sardanes, puntaires...


Nosaltres anem a la nostra tot i que l'hora que era , un vermut ja l'haguessim fet, ja!
Coninuem per la carretera que ens porta fins a Bonmati, passant per Constantins.
Un cop arribem a Bonmati , passem per davanr el cementiri en direccio a Sant Julia del Llor, i d'aqui cap al pavello d'Angles , d'on hem sortit.







Track
Fins aviat