dissabte, 28 de febrer del 2009

DIA DE COMIAT A ST. MIQUEL DE LES FORMIGUES

Últim dia de febrer, i un trio poc habitual, som els 3 plat petits de correus... en Valeri, en Joan Perea i un servidor (ens hem "aguantat" tota la setmana i a sobre repetim el dia de festa!).
Quedem a Anglès a les 8:30, però el despertador em fa una mala passada, i arribo uns minuts tard, després d´aguantar les bromes de torn, comencem la marxa. Deixem Anglès per enfilar cap a Sta. Bàrbara, és una pujada prou coneguda per nosaltres, que superem amb facilitat (el solet que fa hi acompanya). Arribem al Pla de Llancers, i tot seguit el Roscall, on parem un moment i comencem la baixada (amb alguna rampa pel mig) que ens portarà a l´hostal de l´Espinau. A l´hostal, en lloc de girar cap al Sobirà o Sta. Creu, continuem recta per unes fortes rampes, la pista però, està en molt bon estat, l´estan utilitzant per fer les obres de la MAT. A mig camí fem una parada per esmorzar i recuperar forces. La ruta ens porta a una gran pineda (on aprofitem per fer una foto) és just al darrera de l´hermita de La Mare de Deu del Padró. Ja falta poc per arribar a la carretera del Sobirá a St. Hilari.
Continuem direcció St. Hilari, fins a la font dels Aveuradors, on un cartell ens indica el trencant a St. Miquel de les formigues, són 4 km de pujada prou dura. El camí s´acaba i hem de deixar les bicis per fer l´útim quilometre a peu. Ara si, ja som dalt el punt més alt de les Guilleries, 1202 metres que ens permeten veure unes magnífiques vistes, el Pedraforca, St. Gregori, el Far, el Canigó, el Monseny i els pirineus ben nevats... Menjem un plàtan, firmem la llibreta, i fem les fotos.


Ara ja només ens queda la baixada. A uns 500m d´on hem deixat les bicis, agafem una pista en molt bon estat que ens portarà directes a Osor(GR-83). Són 8 km de ràpid descens passant per les cases de la Riba de Dalt, la de la Riba de Baix (si algú vol viure en un lloc tranquil, hi ha penjat un cartell de "es lloga") i per cal Ripoll (una casa de espectacular). I ja som a Osor, a la font del Ripoll. Continuem per la carretera asfaltada cap a Anglès, on acabarem la volta.
Avui però, la despedida és diferent... Dilluns no veurem en Joan Perea a la feina. Li han donat el trasllat a Llagostera!! Es farà extrany no trobar-lo a Sta Coloma, han set més de 2 anys "treballant" tots tres. Moltes hores parlant de bicis, sortides, pedals de foc, del Plat Petit... Sens dubte tots els companys el trobarem a faltar, però especialment en Valeri i jo. Encara que tenim el seu compromís, que almenys un cop al mes vindrà a fer sortides amb el "seu" club. I és que no deixarà de ser un dels puntals del Plat Petit. Bona sort Juanito! Segur que t´anirà molt bé per Llagostera...