dilluns, 5 de setembre del 2011

ALTA GARROTXA

Dissabte varem fer una sortida en bici de carretera, que en principi semblava fácil. La historia comença amb nomes dos participants, en Quim Espuña, de les Planes i jo. No hi ha hagut cap mes valent que s'hi hagi apuntat.
Oix


Decidim fer una sortida per la Garrotxa. Sortim de d'Olot en direcció a Castellfollit de la Roca, passant per Sant Joan les Fonts.


 Ens dirgirem cap a Oix, carretera molt ben asfaltada, amb trams del 6 i 7% de desnivell mitja , amb algun pic del 8 i 9%, però , es pot fer be. Un cop som a Oix, la carretera continua, direcció a Beget. Aquest tram de pujada d'uns 4 km mes o menys, ens trobem rampes que no baixen del 10%.


Mentres pujem es pot gaudir d'un paissatge magnífic, on es veu el Far, les antenes de Rocacorba...

Beget

Un cop fet el cim ,  anem de baixada a Beget, on pararem a menjar una mica. Nomes varem entrar fins a la plaça de l'esglesia , però, ha de ser un poble força maco. No es pot transitar amb el cotxe per el poble.

Un cop hem reposat una mica, agafem les bicis i anem cap a Rocabruna. Aqui la carretera s'estreta una mica mes i es fa mes rugosa. Aquests kms de pujada es fan dificils ja que, tornem a fer uns quants kms entre el 7 i el 10%.


Rocabruna



Arribem a Rocabruna i sembla que ja haguem de baixar, doncs no!,encara puja mes ja que en algun tram ens hem trobat al 12 i 13%.

Tot arriba, i per fi, ha arribat el cim. Ara si, baixem fins a Camprodon i seguim  cap a Sant Pau de Seguries a esmorzar un entrepa.
Arriba l'hora de fer l'ultim esforç, i anem  a Sant Joan les Abadeses. Girarem a l'esquerra per anar al Coll de Santigosa. Aqui les rampes son una mica mes suas, i estem entre el 5 i el 7% constants fins a fer el cim.

Ara ja si que s'ha acabat , tot i que queda baixar fins a Olot , però, ens deixem anar i arribem a velocitats força altes entre 65 i 70 km/h.
Ara si!!!! cap al cotxe amb 92kms a les cames.




Salut i fins una altra