dilluns, 25 de maig del 2009

VOLCANO

Sembla que l'activitat torna i aquesta vegada a les rodalies d'Olot, tot i que la sortida la fem desde Sant Feliu de Pallerols , passant per Les Preses , i Hostalets.

El recorregut d'avui, ens porta a gaudir del paissatge que hi ha a la zona volcànica d'Olot , i en aquest recorregut ens trobem amb el volcà del Traiter, el volcà de Can Tia, el volcà de Santa Margarida, i el volcà del Croscat.

Però a mes, travesserem la magnifica Fageda d'en Jordà, que en aquesta epoca de l'any tambè està molt maca de veure , tot i que sabem que la millor época es a la tardor, per la varietat de colors que hi poden haver , dintre d'un bosc.




Avui nomès som en Luis i un servidor, pujem sobre la bici a les 7:30h , sembla que hagi de fer fred però , el sol al cap de 15 minuts ja surt i la poca fred que feia passa desseguida. En direcció al Traiter i ja quasi arribam tinc un ensurt , que gràcies a la poca velocitat que portava nomès va ser el caure a terra. Es per això que aneu amb compte , tot i que, el varem treure del cami. Era un filferro , creiem que dels postes de teléfon estava entrevessat a mig del cami i jo el vaig enganxar i la bici em va quedar clavada i vaig volar endavant.


Sobre els volcans no hi ha gaire a explicar, es veure com estan despres de molts anys .


La dificultat mes alta la tenim quan pujem en direccio al volcà de Can Tià, agafem una pujada que ens porta al coll de Serrella, si no m'equivoco. Pujada molt pedregosa que fa que hi pujem a peu.


Desprès de reposar una mica fem la baixada per la Fageda d'en Bassols, fins arribar al peu del volcà de Santa Margarida.






QUEIXA I UNA MICA DE DENUNCIA:



Tot i que està prohibit , pujem i ens anem preguntant el motiu de que no deixin pujar "biciclistes". Potser parlo per mi , pero crec que la gran majoria de "beteterus" estem concenciats que no s'han de tirar a terra papers , bosses, envasos... i en canvi veus al cim del volcà tot de papers per terra. A l'ermita que hi ha al mig del volcà, si us hi fixeu, a dintre està ple de porqueria !!!!!! Ai aquests turistes de pacotilla, PORCS!!! , que no saben guardar un paper a la butxaca i despres llençar-l'ho a una paperera. Apreneu de nosaltres que ens guardem els papers a la motxilla i despres ho llencem a les escombraries.



Continuaré amb la cronica,si no , podriem estar tota la tarda parlant d'això.

Seguidament anem al Croscat , el voregem i veiem l'espectacularitat d'aquest volcà.


Arriba l'hora d'esmorzar , però , ens esperem a a estar al vell mig de la Fageda d'en Jordà. No us puc explicar gaire , ho heu de veure amb els vostres ulls. Però com a maco de veure , cap al mes de novembre, si no m'equivoco, ja fa uns anys vaig fer-ho en bici i es espectacular , mes que ara.




Amb la panxa plena , teniem la ideia de pujar a Xenacs , per un suposat cami , que ens portaria al cim , però resulta que era un corriol de baixada, i varem desistir de fer-ho.





Travessem Les Preses , i continuem pel bicicarril fins a Sant Esteve d'en Bas.

Tambè teniem previst tornar per un camí que segons el track hi havia , però, que sobre el terreny no existeix, i això ens passa despres de passar per Hostalets , on aprofitem i en una botiga comprem una mica d'aigua que la que portavem ja era calente o no hi havia gota.
Com que ja no hi havia res a fer, decidim tornar per el carril bici fins a a sant Feliu de Palllerols.










Fins aviat.

diumenge, 17 de maig del 2009

UN TOMB PER LES GAVARRES

La sortida d'avui no estava programada, el dia abans l'Aleix em diu que ha quedat amb dos companys de feina i que volien pujar als metges.

M'ho vaig rumiar durant una bona estona...i al final vaig accedir, i la veritat es que val la pena anar a fer un "tomb per les Gavarres".
Tot comença a Celrà, a casa d'en Gerard, el sherpa, nomès de sortir fem 100 metres de carretera i girem cap la dreta. Fem uns 3 o 4 km tot de corriols i camins mig amagats...aixó promet!.



I tant si promet! al cap de deu minuts la Cube d'en Gerard perd aire pel darrera, i s'ha de reparar.




En Pepe, aquest no us l'havia presentat es company d'en Gerard i l'Aleix, tots tres treballen a la B**, no fare publicitat si no paguen, clar, ^^.

Un cop acabada la reparació continuem la marxa i En gerard per no fer gaire carretera, ens porta per uns camins i resulta que no tenien sortida, i al final hem de recular i fer-ho per carretera. Travessem Sant Marti Vell.





Tots a roda , semblavem autentics corredors del Tour, sentiem a en Perico Delgado fent el tipic comentari "del abanico". La carretera ens porta a Madremanya, tot seguit anem direcció cap al Montnegre, no hi pujem pas, un puja i baixa molt maco.


Ja som a Sant Sadurni de l'Heure, des d'aquí es pot veure la torre de Puig d'Arques.


Ara ja queda poc, però aquest poquet es tot de pujada fins als Metges, a Sant Cebrià de Lledò.

La pujada te trams força exigents, però amb calma es fa molt bè.

Que us haig d'explicar a tos aquells que ja hi heu estat , sinò, la vista que te cap a La Bisbal, i el bon esmorçar que podeu fer allà.


Nosaltres ens enfirem unes botifarres amb torrades i creiu-me que entren divinament.


Desprès de reposar una mica ja el queda es tornar , sense cap entrebanc i tot molt plàcid, encara que els kms comencen a fer que les cames pesin una mica.

A mitja tornada agafem "el peloton principal", i els passem com cotxes de F1. Sembla que estiguin pasturant aquests...



Haig de dir que m'ha agradat molt, la ruta d'avui , gràcies a en Gerard i en Pepe, que ens han fet aquesta ruta molt maca.
Nomès queda dir que varem arribar a Celrà , amb una calor de nassos, però sencers.


Ens veiem si tot va bè , diumenge dia 24, a Sant Feliu de Pallerols a fer la Ruta dels Volcans.





Fins aviat

dilluns, 11 de maig del 2009

EL DIA ABANS DE L'APLEC



Després d'uns dies d'absencia , tornem a ser per aquí, i aquesta vegada recuperant una sortida que fèiem en Quim Bayer i jo mateix, el dia abans de l'aplec de Santa Barbara.

En aquesta ocasió s'ens ha agefit l'Aleix Bayer, que s'esta posant en forma pero "visto lo visto"n o fa falta que es posi en forma , ja ho esta.




La pujada no te cap misteri , la comencen per peranau i d'aqui fins a la pla de llancers, fent alguna paradeta , que en Quim fa dos mesos que no agafa la bici i necesita reposar.


Un cop a dalt la baixada la fem en direcció cap a Sant Amanç, i despres anem direcció cap a Angles per la ruta marcada23 i 24 vermella.

La baixada es un pel diferent d'altres vegades pero anem a parar alla mateix.
Fins aviat