divendres, 11 de setembre del 2009

SI NO HI HA CRÒNICA...

Només escric per dir-vos que si no penjo crònica , ni fotos, ni res de res, no vol dir que no fem sortides. L’únic que heu de fer es clicar sobre el meu nom i us portarà al wikiloc on hi penjo les rutes, que fem normalment els diumenges.
A vegades son interessants, d'altres no tant, però espero que gaudiu , tant o mes que jo.
La pròxima sortida que tenim pensada fer es el puigsacalm.
Fins aviat
Valeri

dimarts, 1 de setembre del 2009

ENTRE LA GARROTXA I L'EMPORDÀ

Aquest any , no anem ni a la vall d’Aran ni en lloc , ja que els paisatges espectaculars els tenim a la província de Girona. Aquest cop hem estat entre la Garrotxa i l’Empordà.
En Nando, Perea, David, Quim, Luis, i un servidor, hem sigut els “valents” i ens hem apuntat a la sortida.

Dia 29/08




Tot comença a Sadernes, a dos quarts de deu del mati , hem de fer la pujada al bassegoda. Rampes dures de debò però xino-xano ho anem fent. Es fa llarga la pujada, però el temps acompanya i molt , ja que no fa gens de calor, està ennuvolat.
Un cop arribem al coll del bassegoda 1105 m, i desprès passem per puig de Bernabè i Salarsa 1165m i 1151m, respectivament. Comencem un descens no gaire ràpid, però si molt maco de fer, en direcció França.
L’aigua comença a ser escassa ja que la pujada ha fet que beguéssim molt. No trobem cap font, i tot pensant que a l’hostal de la Muga trobaríem aigua anem tirant fins allà.
La sorpresa arriba quant veiem que allò esta abandonat i decidim tirar endavant, passem per un parell de cases i no hi ha ningú.
A l’alçada de Vilaroja(França), decidim anar a veure si trobem una font i per fi!!!! Un font !!!! …crida en Perea… estem salvats, dinem en un lloc de pícnic a l’ombra i amb aigua ben fresca.
Ja només ens queda arribar a Costoja(França) i d’aquí fins a Maçanet de Cabrenys tot es baixada, amb vistes al cap de creus.
A Maçanet de Cabrenys passarem la nit a l’Hostal La Quadra, us el recomano esta molt be i el personal es molt amable i molt atent i el preu esta molt aconseguit.
Una dutxa i a fer un vol al poble per estirar les cames, i fer un toc al plaça.











Dia 30/08
Avui també sortirem tard ja que l’esmorzar es a dos quarts de 9 , i entre unes coses i altres son dos quarts de deu del mati quan ens enfilem a les bicis i anem direcció a Darnius per la carretera. Abans d’arribar trenquem a ma dreta en direcció a Sant Esteve del llop i direcció al puig de les lloses.
Hem d’anar en direcció a Sant Llorenç de la Muga on haurem de fer parada per comprar el dinar , ja que hem sortit tips d’esmorzar però hem de dinar també . Ja tenim el dinar i agafem la carretera en direcció a Albanyà i uns centenars de metres abans , girem a l’esquerra on travessarem el riu Muga. Aquí aprofita algú i es fa una bona remullada. Avui si fa calor i això ens vindrà be, perquè els que ens espera es força dur, molta pedra i això fa que ¾ parts de la pujada fins al puig d’Albanyà sigui a peu.
Torna el camí bo i hem de mirar d’arribar a Lliurona aviat, abans però parem a dinar i reposar una mica que convé.
Abans d’arribar a Lliurona esperàvem trobar una font la del Bac, però ni es font ni es res. Així que decidim continuar i a veure sia Lliurona tenim sort.
Aquí el millor es continuar per la pista , ja que si mireu el track i un cop passat Lliurona hem de travessar camp , preo la sort va fer que ens decidíssim a travessar i baixar a fins a Sant Andreu on hi ha una font.
Desprès de veure com no hi ha gaires fonts per no dir cap, el millor es baixar i omplenar d’aigua ja que fins a Sadernes encara queda molt.
Farem un ràpid descens per pista emporlanada, fins el coll de Teies.
Aquí diguéssim es la part mes difícil del mati , ja que portem uns quants kms i encara hem de fer el cim del Coll de Faja a 1000 m d’alçada. Rampes dures, però el terreny acompanya i es pot fer mica en mica.
Un cop fet el cim ja només queda fer el descens fins a Sadernes.




El pitjor: no hi ha fonts pel camí.

La ruta original treta de la revista Vèrtex i del track d’un company del Wikiloc , sortia de Maçanet fins a Salines i desprès passava per la Vajol , però per no fer-ho tant pesat i llarg vàrem decidir retallar i fer fins a Darnius per carretera.
Fins aviat